Starostwo Powiatowe w Łomży

86 215 69 00
Powiatu Łomżyńskiego
Natura
Pogoda dziś:
8°C
BIP Kontrast Youtube
Slajd

Dolina Narwi

Czysta natura
Slajd

Serce Lutosławskich

Muzeum Przyrody - Dwór Lutosławskich w Drozdowie, jednostka kultury Powiatu Łomżyńskiego
Slajd

Fortyfikacje

Forty w Piątnicy
Slajd

Tradycje Kurpiowskie

ROK, Gmina Zbójna, Gmina Nowogród
Slajd

Zachować pamieć

Polskie Termopile - Wizna 39

Konkurs kulinarny pn. "Tradycyjny stół wigilijny"

DATA PUBLIKACJI: 2017-11-03 13:38 | OPUBLIKOWAŁ: Wydział RSGP

1

Samorząd Województwa Podlaskiego, wystąpił z inicjatywą organizacji wojewódzkiego konkursu kulinarnego pn. „Tradycyjny stół wigilijny”, skierowanego do grup formalnych i nieformalnych (np. Kół Gospodyń Wiejskich, stowarzyszeń) działających na obszarach wiejskich województwa podlaskiego.

Głównym celem przedsięwzięcia jest identyfikacja naszego regionalnego dziedzictwa kulinarnego oraz przekazanie młodemu pokoleniu tradycji przygotowywania potraw.
Przez inicjowanie tego typu projektów chcemy ocalić od zapomnienia kulinarne specjały, znane od wielu pokoleń na Podlasiu.

W związku z tym do udziału w konkursie serdecznie zapraszamy organizacje formalne lub nieformalne, pragnące zaprezentować tradycyjne kulinarne potrawy wigilijne. Zadaniem uczestników będzie przedstawienie ich do oceny komisji w dniu konkursu, który rozpocznie się o godz. 09:00, 6 grudnia br. /środa/ w Restauracji „Alumnat” w Tykocinie, ul. Poświętna 1. 

Prosimy o zgłaszanie osób najpóźniej do 17 listopada br. według załączonego wzoru. W przypadku pytań organizacyjnych kontakt z Panią Anną Kuczyńską – pracownikiem Referatu Regionalnej Polityki Rolnej i Nadzoru UMWP, tel. (85) 66 54 216.

190916031417.jpg

KOMUNIKAT w sprawie podjętych działań odnośnie koronawirusa

mar 19, 2020
Czytaj więcej

KOMUNIKAT Starosty Łomżyńskiego z dnia 12 marca 2020 r.

mar 13, 2020
Czytaj więcej

„O produktach na poważnie” – spotkanie w Starostwie Powiatowym w Łomży

lut 12, 2020
Czytaj więcej

Biuro Senatora Marka Komorowskiego otwarte!

lut 14, 2020
Czytaj więcej